Τουρκία: 47 νέες συλλήψεις για συμμετοχή στο πραξικόπημα
Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοί του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το CNN Turk
Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό δικτύου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε πριν από δύο χρόνια την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοί του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το CNN Turk.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το CNN Turk. Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή στην Τουρκία.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τον Μάρτιο το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
- Καιρός: Έρχονται βροχές, πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες – Πότε αλλάζει το σκηνικό
- «Καυτή» σοκολάτα – Γιατί ανατιμήθηκε επτά φορές πάνω από τον πληθωρισμό – Οι αποκλίσεις μεταξύ χωρών της ΕΕ
- Θεσσαλονίκη: 43χρονος κακοποιούσε σκύλο μπροστά στην ιδιοκτήτριά του – Συνελήφθησαν και οι δύο
- Ο Γιαννακόπουλος σε ρόλο… Akyla με την κούπα της Euroleague (vid)
- Η Ελένη Γιαννατσούλια μιλά για τον Γιώργο Μαζωνάκη
- Στη Μεγάλη Βρετανία τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για διμερείς συνομιλίες





