Τις περισσότερες φορές οι πιο απλές λύσεις κρύβουν µέσα τους τις καλύτερες προτάσεις. Ενα πιάτο απλό όσο και πεντανόστιµο.

Υλικά (για 4 άτοµα)

1 κοτόπουλο, κοµµένο σε µερίδες
300 γρ. καρότα, µικρά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, µε τη φλούδα τους
1 κλωναράκι δενδρολίβανου
1 κ.γ. σπόροι κύµινου
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για το σερβίρισµα (σε γλαστράκια στα σούπερ μάρκετ) αν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C (στους 180°C στον αέρα).

Σε ένα ταψί τοποθετούµε το κοτόπουλο και τα καρότα. Ραντίζουµε µε ελαιόλαδο. Προσθέτουµε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το κύµινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.

Προσθέτουµε 1 φλ. νερό. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να µαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί το κρέας, χωρίς να στεγνώσουν ή να καούν. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 15 λεπτά επιπλέον, µέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης