Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 92-79 του ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη σειρά των πλέι οφ της ημιτελικής φάσης, και ευελπιστούν στο «δύο στα δύο» στο ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο (26/5), πριν η σειρά μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη
Την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στους τελικούς της Α1 Ανδρών, σημείωσε ενώπιον του κοινού του ο Παναθηναϊκός, διευρύνοντας παράλληλα το εφετινό αήττητο του στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 92-79 του ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη σειρά των πλέι οφ της ημιτελικής φάσης, και ευελπιστούν στο «δύο στα δύο» στο ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο (26/5), πριν η σειρά μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.
Με τον Νικ Καλάθη να δίνει ακόμη μία ξεχωριστή παράσταση (17π., 12ρ., 6ασ., 2κλ. και μόλις 1 λάθος), ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο… χρειάστηκε για να σηκώσει κεφάλι στη σειρά των πλέι οφ, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Άξιοι συμπαραστάτες του ηγέτη των «πράσινων», οι «συνήθεις-ύποπτοι», Μάικ Τζέιμς (17π.) και Κρις Σίνγκλετον (13π.). Μοναδικό «μελανό σημείο» στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» και πάλι η αστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (20/33).
Από τον ΠΑΟΚ, που πλήρωσε τα 18 λάθη και την αστοχία του από τα 6.75 στο πρώτο ημίχρονο (0/5 τρίποντα), ξεχώρισαν οι Κατσίβελης (16π., 7ρ.) και Πέτεγουεϊ (15π., 7ρ.).
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 51-31, 72-50, 92-79
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (20-15 στο 10΄), ο Παναθηναϊκός ανέβασε την παραγωγικότητα του, συγκεντρώθηκε στην άμυνα και με τον Καλάθη να δίνει ρεσιτάλ σε εκτέλεση και δημιουργία και τον Βουγιούκα κοντά στο καλάθι, έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 για το +18 (35-17 στο 14΄) και δεν κοίταξε πίσω…
Με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να απειλήσουν από τα 6.75 και τον Παναθηναϊκό να μην κατεβάζει… ταχύτητα, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο +20 (51-31), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον ΠΑΟΚ να τον αμφισβητήσει και να φανεί απειλητικός.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Λεβαντόφσκι «χτύπησε» στο 87′, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή με 2-1 στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και πλέον πήγε στο +7 από τη Ρεάλ,η οποία νωρίτερα ηττήθηκε με 2-1 στη Μαγιόρκα.
«Βόμβα» στο Κύπελλο Αγγλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League, αποκλείστηκε στη φάση των «8» μετά την ήττα της με 2-1 στο «Σεντ Μέρις» από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται στην Championship!
Ο Άρης ξανά στη Novibet Volley League μετά τη σεζόν 2015-2016, μετά τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 2-3 σετ, αν και έχανε με με 2-0!
Η Δόξα Λευκάδας επικράτησε της Δάφνης με 65-54, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην στην Elite League και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδό της στη Stoiximan GBL.