Μπρέικ με το «καλημέρα» για την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι επικρατώντας με 25-23 τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» στον πρώτο τελικό της Α1 Χάντμπολ ανδρών, έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και στην πρώτη επίθεση σκόραρε με τον Λόκεν για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα με τον Τζηρά (1-1), με την Ενωση να παίρνει ξανά προβάδισμα με γκολ του Νικολαΐδη (2-1). Ο Τζηράς με ωραία προσπάθεια σκόραρε για δεύτερη φορά και έφερε το ματς στα ίσια (2-2), ενώ λίγο αργότερα ο διεθνής εξτρέμ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους γηπεδούχους (3-2).
Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με δύο γκολ του Τζηρά και ένα από τους Κανδύλα και Αλβανό προηγήθηκαν με 7-3. Η ΑΕΚ μείωσε σε 7-4 με τον Χόγκας, με τον Σανίκη να δίνει ξανά προβάδισμα 4 γκολ στον Ολυμπιακό.
Σε εκείνο το σημείο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τον πορτιέρο της Ενωσης να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις και τους φιλοξενούμενους να φέρνουν τα πάνω-κάτω. Ο Χόγκας με δύο γκολ μείωσε σε 8-6, με τους Μυλωνά και Αργυρίου να ισοφαρίζουν σε 8-8.
Ο Μυλωνάς με νέο γκολ έκανε το 9-8 για την ΑΕΚ, με τον Τζηρά να σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 9-9. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται με 13-12 και τον Ολυμπιακό λίγο αργότερα να κάνει το 14-13. Το τελικό 15-16 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Βραζάλιτσα, δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 30’.
Στην αρχή του δεύτερου μέρος η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ζαμπούνη (15-17), ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα και με γκολ των Παπαδιονυσίου και Τζηρά ισοφάρισαν σε 17-17.
Ο Μυλωνάς έκανε το 18-17 για την Ενωση, με τον Τζηρά να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ για το 18-18. Οι «κιτρινόμαυροι» με γκολ του Ζαμπούνη στον αιφνιδιασμό πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (18-19), με τον Λόκεν να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους (18-20). Ο Ολυμπιακός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζηρά μείωσε στο γκολ (19-20), με τον Μυλωνά λίγο αργότερα να κάνει το 21-19.
Η ΑΕΚ μάλιστα κέρδισε πέναλτι και είχε την ευκαιρία να ανοίξει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, αλλά ο Τσιλιμπάρης απέκρουσε την εκτέλεση του Αργυρίου. Ο,τι δεν κατάφερε ο Αργυρίου, το έκανε ο Ζαμπούνης, με τον 28χρονο εξτρέμ να δίνει αέρα 3 γκολ στην Ενωση (19-22). Οι παίκτες του Ζαραβίνα δεν τα παράτησαν και με γκολ των Στούμπη και Τζηρά μείωσαν σε 21-22, αλλά η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 25-23, με τον Χόγκας να διαμορφώνει το τελικό σκορ 2 λεπτά πριν τη λήξη.
Πρωταγωνιστές για την «Ένωση» ήταν οι Χόγκας και Μυλωνάς με 6 τέρματα ο καθένας, ενώ συγκλονιστικός για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Τζηράς με 11 τέρματα.
Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται το μεσημέρι του Σαββάτου (26/5, 15:00)
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.