Ρωσοφοβικό υπόβαθρο εντόπισε και στην G7 ο Λαβρόφ
Η απόφαση της συνόδου κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της G7, που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο, να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα η οποία θα μελετάει την «κακή συμπεριφορά» της Ρωσίας, προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, η οποία διά στόματος του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , διαπίστωσε ότι η G7 διακατέχεται από ρωσοφοβικές τάσεις.
«Δυστυχώς, την ρωσοφοβική αυτή ολισθηρή γραμμή υιοθέτησαν και οι χώρες της ομάδας των ‘επτά’, οι οποίες μας διαβεβαιώνουν ότι δεν συμμερίζονται τις προσπάθειες που γίνονται να απομονωθεί η Ρωσία» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από το Πεκίνο.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ρωσία θα υπερασπίζει υπομονετικά τις θέσεις της και πως θα περιμένει να δει πότε οι εταίροι μας θα συνειδητοποιήσουν το πλήρες αδιέξοδο και αυτήν την άνευ προοπτικής πολιτική.
Στην τελική ανακοίνωση της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 αναφέρεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν εκ νέου κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της πολιτικής της στην Ουκρανία. Παράλληλα στην Μόσχα επιρρίπτεται η ευθύνη για την δηλητηρίαση του Σεργκεί Σκριπάλ ενώ επικρίνεται ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο της χρήσης χημικών όπλων στην Συρία.
- Περσικός Κόλπος: «Εγκλωβισμένα» 10 ελληνικά τάνκερ με 85 Έλληνες ναυτικούς
- Το «μήνυμα» του Μουρίνιο στον Πρεστιάνι
- Μεντιλίμπαρ: «Πρέπει να παίζουμε επιθετικά και όχι παθητικά»
- Βόλος: Τροχαίο με πτώση ΙΧ από γέφυρα στον Κραυσίδωνα
- Βόλος-ΑΕΚ: Ο Τσιμεντερίδης κλήθηκε στο VAR και διόρθωσε το λάθος του
- Βόλος – ΑΕΚ: Η «Ένωση» έκανε το 1-1 με τον Βάργκα (vid)

