Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα
Το µαρινάρισµα δίνει στο κρέας την υγρασία που χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί ζουµερό µετά το ψήσιµο, και προσθέτει άρωµα και νοστιµιά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους
200 ml λευκό ξηρό κρασί
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 χοιρινές µπριζόλες
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Βυθίζουµε τις µπριζόλες στη µαρινάδα και τις διατηρούµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουµε, τις βάζουµε στη σχάρα και τις ψήνουµε, αλείφοντάς τες κατά διαστήµατα µε τη µαρινάδα. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο, στο γκριλ.
Τις σερβίρουµε ζεστές, είτε µε τηγανητές πατάτες, είτε µε ψητά λαχανικά, είτε µε µια φρεσκοκοµµένη σαλάτα εποχής.
πηγη: Γευσιγνώστης
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα