Tυρόπιτα τηγανιού
Η αγαπημένη μας τυρόπιτα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες γεύμα, με τη συνοδεία σαλάτας.
Η τυρόπιτα στο τηγάνι μπορεί να γίνει ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα, αν σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
12 φύλλα κρούστας
400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
4 αβγά
8 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες.
Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα