Απέβαλε τον ΠΑΟΚ η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων
Η συμπεριφορά που είχε ο Ιβάν Σαββίδης στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, όπου εισέβαλε στο γήπεδο έχοντας όπλο, οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο της ECA στην απόφαση να αναστείλουν την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΟΚ.
Από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων προέκυψε η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή και ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά που είχε ο πρόεδρός του Ιβάν Σαββίδης, όπου εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο στη ζώνη του.
Όπως αποφάσισαν –ομόφωνα- τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:
«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

ECA: η ελίτ του ποδοσφαίρου
Αξίζει να σημειωθεί πως η ECA δεν είναι μια απλή ένωση ομάδων, αλλά «επηρεάζει» σε σημαντικό βαθμό και τις αποφάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών -που αναμένεται να επιληφθούν και αυτές του θέματος άμεσα- καθώς αποτελείται από εκπροσώπους των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε η UEFA για το Champions League και το Europa League, είχαν προκύψει από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα.
Άλλωστε, αν δει κανείς τα άτομα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του συγκεκριμένου οργανισμού, θα εντοπίσει τεράστια ονόματα τόσο σε επίπεδο στελεχών, όσο και ομάδων. Τη διοίκηση του ECA ασκούν οι: Ανιέλι (Γιουβέντους), Γουντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαζίδης (Άρσεναλ), Νάσερ Αλ Κελαϊφί (Παρί), Μπαρτομέου (Μπαρτσελόνα), Γκέρλινγκερ (Μπάγερν) και άλλοι. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από την άμεση κινητοποίησή τους, οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι με ιδιοκτήτες που εισβάλλουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους.
in.gr
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)












































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442