ΝΑΤΟ: Πιέσεις στις χώρες για κυρώσεις κατά Β.Κορέας
Σε άσκηση πιέσεων προς όλες τις χώρες ώστε να εφαρμόσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που εγείρει, θα προβεί ο επικεφαλής του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Σε άσκηση πιέσεων προς όλες τις χώρες ώστε να εφαρμόσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που εγείρει, θα προβεί ο επικεφαλής του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Για το NATO, είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στη Βόρεια Κορέα, να εξασφαλιστεί ότι όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις κυρώσεις, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ειρηνική διευθέτηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, στο Τόκιο.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει εντείνει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων τους τελευταίους μήνες και προχώρησε στην δοκιμή του ισχυρότερου πυρηνικού όπλου της μέχρι σήμερα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργή του μόνου συμμάχου της, της Κίνας, και εξωθώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ΗΠΑ να της επιβάλουν νέες, ακόμη πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442