Η Β.Κορέα επιστρέφει στις ΗΠΑ φοιτητή που βρίσκεται σε κώμα
Η Βόρειος Κορέα θα επιτρέψει τη μεταφορά στις ΗΠΑ ενός αμερικανού φοιτητή που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων με την κατηγορία ότι προχώρησε σε «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος φοιτητής βρίσκεται σε κώμα.
Η Βόρειος Κορέα θα επιτρέψει τη μεταφορά στις ΗΠΑ ενός αμερικανού
φοιτητή που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων με
την κατηγορία ότι προχώρησε σε «υπονομευτικές πράξεις έναντι του
κράτους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος φοιτητής βρίσκεται σε κώμα.
Η οικογένεια του Όττο Βαρμπίερ ενημερώθηκε από βορειοκορεάτες αξιωματούχους -μέσω επαφών με αμερικανικούς διπλωμάτες- ότι ο νεαρός αρρώστησε από τροφική δηλητηρίαση και έπεσε σε κώμα αφότου έλαβε ένα υπνωτικό χάπι. Σύμφωνα με τους Βαρμπίερ, ο νεαρός βρίσκεται σε κώμα από τότε.
Σύμφωνα με την Washington Post, δεν έχει επιβεβαιωθεί η βορειοκορεατική εκδοχή των γεγονότων.
«Ο γιος μας επιστρέφει στο σπίτι» είπε ο Φρεντ Φαρμπίερ στην εφημερίδα. «Αυτή τη στιγμή το αντιμετωπίζουμε σαν να υπέστη ατύχημα» σημείωσε.
Την είδηση της απελευθέρωσης έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
Ο φοιτητής Όττο Βαρμπίερ είχε κλέψει κομματικό μπάνερ από το ξενοδοχείο που διέμενε ως «τρόπαιο» -και είχε ζητήσει συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της Βορείου Κορέας με δάκρυα στα μάτια.
Ο 21χρονος φοιτητής είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2016 σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442