Τράπεζα Πειραιώς: Πέντε δισ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2020 οι νέες χρηματοδοτήσεις
Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να θεωρείται η πλέον αξιόπιστη
τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες
και τους εργαζομένους της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας
Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου παρουσιάζοντας το στρατηγικό του σχέδιο του
ομίλου έως το 2020 με την επωνυμία «Agenda 2020» στους δημοσιογράφους.
Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να θεωρείται η πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου παρουσιάζοντας το στρατηγικό του σχέδιο του ομίλου έως το 2020 με την επωνυμία «Agenda 2020» στους δημοσιογράφους.
Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι στόχος της τράπεζας είναι να χρηματοδοτήσει δυναμικά την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, στόχος είναι τα 2 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις το 2016 να ανέλθουν σε 5 δισ. το 2020 σε ετήσια βάση, στόχος απόλυτα εφικτός. Μεγάλη έμφαση, είπε ο κ. Μεγάλου, θα δοθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί μεγάλο μέρος του δανειακού της χαρτοφυλακίου.
Oι βασικοί στόχοι της Agenda του 2020 είναι οι ακόλουθοι:
μείωση των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (NPLs) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε διεθνώς αποδεκτά επίπεδα,
δημιουργία ενός κερδοφόρου και αειφόρου επιχειρηματικού μοντέλου, με ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα,
διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης,
αποκατάσταση της αυτόνομης πρόσβασης σε χρηματοδότηση από τις αγορές.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας