Πρώτη προβολή «χαμένης» ταινίας για τη Χούντα
H χαμένη ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970) προβάλλεται για πρώτη φορά στο Goethe-Institut Athen, σε εκδήλωση της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal».
H χαμένη ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970) προβάλλεται για πρώτη φορά στο Goethe-Institut Athen, σε εκδήλωση της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal», τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 20:30.
Το αρνητικό της ταινίας έχει χαθεί και διασώθηκε μόνον η κόπια εργασίας. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που περιλαμβάνει μαρτυρίες πολιτικών εξόριστων, σκετς καφέ θεάτρου και μια ερωτική ιστορία, ερμηνευμένη από τους Μύριαμ Μπουαγιέ, Φρανς Ντουνιάκ, Κατρίν Ντε Σεγιέν, Ζαν Μαρκ Τενμπέργκ και Σταύρο Τορνέ, ο οποίος πρωταγωνιστεί.
Η ταινία αναφέρεται στη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα (1967-1974) και στους εξόριστους αντιστασιακού στο Παρίσι αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία, αποτελεί δε μια διερεύνηση της χουντικής εθνικοφροσύνης. Μεταξύ άλλων, εμφανίζονται οι Βασίλης Βασιλικός, Περικλής Κοροβέσης, Ανδρέας Στάικος και Γιώργος Βότσης, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην προβολή και θα είναι οι ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει με θέμα: «Ιδεολογίες για την ανατροπή της χούντας – τότε και σήμερα», με συντονιστή τον Ηλία Κανέλλη, δημοσιογράφο και εκδότη της επιθεώρησης «The Books´ Journal».
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η «Ναυσικά» προβάλλεται σε γαλλική και ελληνική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους αντιστοίχως, με την ευγενική παραχώρηση της cine-tamaris.
Η εκδήλωση της επιθεώρησης The Books’ Journal πραγματοποιείται με τη φροντίδα του σκηνοθέτη Σταύρου Καπλανίδη, φιλοξενείται από το Goethe-Institut Athen και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Eλλάδος.
Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Αθήνα
Τηλ. 210 3661000
entertainment.in.gr
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI




