Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανέτοιμο το Δημόσιο για τη χρήση POS

Ανέτοιμο το Δημόσιο για τη χρήση POS

Την ώρα που τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έχουν εξοπλιστεί με τις συσκευές POS, καθώς η χρήση τους είναι αναγκαία για τους καταναλωτές προκειμένου να «χτίσουν» το αφορολόγητο, το Δημόσιο δείχνει ολιγωρία στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα...

Την ώρα που τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έχουν εξοπλιστεί με τις συσκευές POS, καθώς η χρήση τους είναι αναγκαία για τους καταναλωτές προκειμένου να «χτίσουν» το αφορολόγητο, το Δημόσιο δείχνει ολιγωρία στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος, η ΕΥΔΑΠ αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εξυπηρετεί κάρτες από το σύνολο των τραπεζών. Προς το παρόν τα τερματικά που έχει εγκαταστήσει εξυπηρετούν μόνο συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας μέχρι τις 23 του μήνα θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση και των υπολοίπων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η σχετική προεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες αλλά οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρεί δεν είναι ευθύνη της ΕΥΔΑΠ.

Στα ΕΛΤΑ, τερματικά έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 300 υποκαταστήματα από το σύνολο των 710. Δεκτές γίνονται όλες οι κάρτες, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, σε ορισμένα υποκαταστήματα θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα τερματικά, ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των αναγκών. Παράλληλα τερματικά δεν υπάρχουν και στα περισσότερα από τα 750 ταχυδρομικά πρακτορεία, ενώ οι εργαζόμενοι ανησυχούν και για πιθανή απώλεια περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο καθώς οι πολίτες που θα θελήσουν να πληρώσουν λογαριασμούς με κάρτα θα προτιμήσουν άλλα σημεία συναλλαγών.

Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) δεν υπάρχουν πουθενά εγκατεστημένα μηχανήματα POS, αν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων το έχουν ζητήσει εδώ και καιρό. Πάντως, οι συναλλαγές που γίνονται πλέον με μετρητά στο ασφαλιστικό Ταμείο είναι ελάχιστες. Ο μεγάλος όγκος των εισφορών πληρώνεται μέσω Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης και πολλές άλλες πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά και μέσω τραπεζών.

Στα ταμεία υποκαταστημάτων φτάνουν τα χρήματα -ενίοτε και σε μορφή τραπεζικής επιταγής- από εξαγορές πλασματικών ετών (εφάπαξ ή με δόσεις) ενώ ορισμένες φορές πληρώνονται εκεί δόσεις ρυθμίσεων, καθυστερούμενες εισφορές και κυρίως πραγματοποιούνται συναλλαγές με μικροποσά – όπως μικρά πρόστιμα, συμψηφισμοί ύστερα από τακτικούς ελέγχους κ.ά.

Αντίθετα, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς όλα τα καταστήματά της διαθέτουν συσκευές POS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024