Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει πρόσθετα μέτρα
Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα: «Τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup» αναφέρει, προσθέτοντας πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη "φορτώνονται" στις πλάτες της κοινωνίας».
Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα: «Τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup» αναφέρει, προσθέτοντας πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη «φορτώνονται» στις πλάτες της κοινωνίας».
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή» «ό,τι δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις». Λέει ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, και τονίζει: «Όλα αυτά απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα. Και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει».
Σε σχέση με τα εργαασιακά, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».
Σε ερώτηση αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», απαντά ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας» και «αυτό θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442