Τέλος εποχής για τις συσκευές βίντεο VCR
Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής βίντεο VHS, ο τελευταίος γνωστός κατασκευαστής ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή. Αιτία είναι οι μειωμένες πωλήσεις αλλά και η αδυναμία εύρεσης εξαρτημάτων.
Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής βίντεο VHS, ο τελευταίος γνωστός κατασκευαστής ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική εταιρεία Funai θα σταματήσει να παράγει VRC (βιντεοκασσετόφωνα) στις 30 Ιουλίου.
Αιτία είναι η μείωση των πωλήσεων, οι οποίες περιορίστηκαν πέρυσι στις 750.000 μονάδες, συγκριτικά με 15 εκατομμύρια το χρόνο τις παλιές καλές μέρες. Ένας δεύτερος λόγος είναι η αδυναμία εύρεσης εξαρτημάτων για τις απαρχαιωμένες συσκευές.
Τα μοντέλα της Funai, τα οποία πωλούνταν υπό την επωνυμία Sanyo στην Κίνα και τη Βόρειο Αμερική, βασίζονταν στο φορμά VHS της JVC.
Οι συσκευές Betamax, οι οποίες ανταγωνίζονταν κάποτε το VHS, σταμάτησαν να παράγονται το 2002.
Τον Μάρτιο η Sony σταμάτησε και την παραγωγή κασσετών Betamax.
Κατά κάποιο τρόπο, πάντως, το Betamax συνεχίζει να ζει: αποτέλεσε τη βάση για το φορμά Betacam, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε τηλεοπτικές μεταδόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας με τη συνταγματική αναθεώρηση – Ζητά «συνεννόηση χωρίς δογματισμούς»
- Στροφή Αριστερά από τον Τσίπρα – Yπομονή για το νέο κόμμα, οργανωτική φόρμα αναζητούν στελέχη κομμάτων
- Το «κουμπί καταστροφής» της Μάντσεστερ Σίτι και ο φόβος των £2,5 δισ.
- Η Σαρλίζ Θερόν, ο Νέλσον Μαντέλα κι η εμφάνιση-έκπληξη στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026
- Πώς οι υποδομές καθορίζουν την αξία των ακινήτων και το μέλλον των πόλεων
- Θλίψη στο αμερικανικό μπέιζμπολ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τέρανς Γκορ σε επέμβαση!



