Να ξεκινήσουμε από τα βασικά και τα αδιαπραγμάτευτα: αν δεν έχετε μόλις 20 καλεσμένους στο γάμο, τότε σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματικά caterings. Η μητέρα, οι θείες και οι φίλες μπορεί να είναι έξοχες και ευφάνταστες μαγείρισσες αλλά το πλήθος του κόσμου που θα έρθουν στο πάρτι σας χρειάζεται και άλλου είδους γνώσεις και κυρίως ΧΡΟΝΟ. Πότε θα τα ετοιμάσουν όλα αυτά και πότε θα ετοιμαστούν και οι ίδιες;! Πρακτικά, λοιπόν, είναι σχεδόν αδιανόητο να επιμεληθούν το γαμήλιο μπουφέ σας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείονται κιόλας οι χειροποίητες λιχουδιές από το γαστρονομικό γλέντι της βραδιάς. Μάλιστα, είναι οι ίδιες οι μητέρες ή οι φίλες που θέλουν πολύ να συνεισφέρουν με αυτό τον τρόπο και αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά να ετοιμάσουν κάτι για το μπουφέ αυτής της σημαντικής ημέρας.

Γενικά, τα αλμυρά (πίτες κτλ) είναι ένα δύσκολο project καθώς θα πρέπει να τα ετοιμάσετε τελευταία στιγμή, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει εκνευρισμό και άγχος. Ωστόσο, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για την ώρα της προετοιμασίας – που θα είστε και λιγότερα άτομα – που σίγουρα θα θέλουν όλοι να τσιμπήσουν κάτι.

Τα γλυκά είναι πάντα μια πιο ασφαλής επιλογή. Μπορείτε, λοιπόν, να ενημερώσετε το catering με το οποίο θα συνεργαστείτε να προβλέψουν λίγο χώρο και για τα «πλατό της μαμάς». Επίσης, μια άλλη ιδέα θα ήταν να υπάρχουν σαν καλωσόρισμα στο τραπέζι, μπροστά από κάθε θέση.

(φωτό.: SunnyDay Catering

gamos.gr