«Όχι» Αποστόλου για ΕΝΦΙΑ τύπου οικοπέδων στις αγροτικές εκτάσεις
Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο, Τρίτη, θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τόνισε ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.
Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.
Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Όσον αφορά τη φέτα, είπε ότι πλέον το ζητούμενο είναι μετά την μεταβατική περίοδο να προχωρήσουμε στην απόλυτη προστασία της κάτι που είναι εφικτό, αν και κράτησε επιφυλάξεις για τον Καναδά καθώς, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψαν το 2014 οι Μπαρόζο-Σαμαράς είναι δύσκολο να ανατραπεί.
Για το τσίπουρο και τις πιέσεις για αύξηση της φορολογίας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να φορολογείται όπως το ούζο, σημειώνοντας πως πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Τόνισε ότι για τους διήμερους (μικροί αποσταγματοποιοί) προτείνεται να έχουν 100-120 λίτρα για προσωπική χρήση και για την υπόλοιπη παραγωγή να έχουν ΕΦΚ 50% όπως του ούζου με την έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442