Αποστάσεις Παρασκευόπουλου από τις δηλώσεις Πολάκη για τους δικαστικούς
Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα πήρε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς - τη συντριπτική τους πλειονότητα» υπογράμμισε.
Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα πήρε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Διαβάστε επίσης:
Το θέμα των δηλώσεων έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την κρίση στην Δικαιοσύνη, ο Μ. Βορίδης ο οποίος κάλεσε αμέσως τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση επί των όσων είπε ο κ. Πολάκης.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς – τη συντριπτική τους πλειονότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ναι μεν σέβεται το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του, ωστόσο, όπως είπε όταν οι καταγγελίες δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αποτελούν απλές δηλώσεις.
«Όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει το δάσκαλό μου στη Νομική που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα άρα να αποτελεί δυσφήμιση ή περιύβριση αλλιώς αποτελεί μία δήλωση δίχως νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Άδειασμα» και από ΑΝΕΛ
«Άδειασμα» στον κ. Πολάκη επιφύλαξαν και οι συνεργαζόμενοι ΑΝΕΛ με τον βουλευτή του κόμματος Β.Κόκκαλη να δηλώνει ότ «η πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών βάζουν πλάτη σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα και τους στηρίζουμε».
Τι είχει πει ο αναπληρωτής υπουργός
O Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι την Πέμπτη, εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη, πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις, καθώς επίσης για «θεσμική εκτροπή» και ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442