Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το Brexit μπροστά σε δημοσκόπηση, αλλά διαφωνούν τα γραφεία στοιχημάτων

Το Brexit μπροστά σε δημοσκόπηση, αλλά διαφωνούν τα γραφεία στοιχημάτων

Ενδεχόμενο κινητικότητας αναποφάσιστων προς το Brexit διαπιστώνει δημοσκόπηση, εμφανίζοντας για πρώτη φορά εδώ και μήνες μπροστά την αποχώρηση στο δημοψήφισμα. Αντιθέτως, τα γραφεία στοιχηματισμού στη Βρετανία ποντάρουν στην παραμονή.

Ενδεχόμενο κινητικότητας αναποφάσιστων προς το Brexit διαπιστώνει δημοσκόπηση, εμφανίζοντας για πρώτη φορά εδώ και μήνες μπροστά την αποχώρηση στο δημοψήφισμα -έστω κι αν η εικόνα μένει θολή. Αντιθέτως, τα γραφεία στοιχηματισμού στη Βρετανία ενισχυμένη την πιθανότητα παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο 73%.

Την Τρίτη, δημοσκόπηση της TNS τοποθετεί στο 41% όσους προτιμούν Brexit, έναντι 39% όσων θέλουν παραμονή στην ΕΕ. Είναι η πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της TNS από το Φεβρουάριο που η αποχώρηση εμφανίζεται μπροστά.

Ο επικεφαλής της TNS σχολίασε στο Reuters πως φαίνεται να υπάρχει τάση των αναποφάσιστων προς το «φεύγουμε», αλλά υπογράμμισε πως πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες δημοσκοπήσεις για να φανεί εάν η ενδεχόμενη τάση επιβεβαιώνεται.

Σημειώνεται ότι δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις που είχαν δημοσιευτεί τη Δευτέρα έδειχναν μπροστά το στρατόπεδο παραμονής στην εΕ.

Παράλληλα, το βρετανικό Betfair, η μεγαλύτερη υπηρεσία στοιχηματισμού, ανέβασε την Τρίτη στο 73% την πιθανότητα το δημοψήφιμα της 23ης Ιουνίου να βγάλει παραμονή στην ΕΕ.

Προηγουμένως, εκτιμούσε πως οι πιθανότητες για αυτό ήταν 70%, σημειώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι πιθανότητες αυξήθηκαν.

Καθώς η κάλπη για το Brexit πλησιάζει, οι εκστρατείες των δύο στρατοπέδων έχουν ήδη βγει στους δρόμους με τους πολιτικούς πρώτης γραμμής να οργώνουν τη χώρα.

Η πρεμιέρα των συγκεντρώσεων είχε γίνει το Σάββατο, οπότε και ο πρωθυπουργός Κάμερον -που πλέον έχει συνδέσει τη μοίρα του με το «μένουμε»- κάλεσε σε παραμονή μετά τη συμφωνία για «παραχωρήσεις» που είχε αποσπάσει από τους υπόλοιπους ηγέτες ενώ στην κορυφή της εκστρατείας υπέρ του Brexit έχει μπει ο Μπόρις Τζόνσον, που ζήτησε αποχώρηση.

Ο Τζόνσον προκάλεσε αντιδράσεις και σκεπτικισμό όταν τη Δευτέρα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ΕΕ ακολουθεί το δρόμο του Χίτλερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο