Τον διορισμό της παραγωγού ταινιών Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινητογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τη θέση κατείχε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο κ. Εϊπίδης θα ανακηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα, επίτιμος δημότης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται ακόμα να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η κ. Ζαλαντό ήταν η πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ και ότι το υπουργείο Πολιτισμού επικύρωσε τον διορισμό της.

Η κ. Ζαλαντό έχει διατελέσει πρώην ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2015, όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2014.

Η ίδια έχει έντονο κινηματογραφικό υπόβαθρο, καθώς οι γονείς της ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης.

Επίσης, είναι παραγωγός ταινιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ