Γραμμή παραπόνων για τα προβλήματα στις ΜΕΘ από τον ΙΣΑ
Στην τηλεφωνική γραμμή 2130117372 καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους πολίτες να καταγγέλλουν τα προβλήματα που παρατηρούν στην λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Ο ΙΣΑ με επιστολή του ενημερώνει επίσης το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση ενός ακόμη ασθενή που λόγω γρίπης χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Στην τηλεφωνική γραμμή 2130117372 καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους πολίτες να καταγγέλλουν τα προβλήματα που παρατηρούν στην λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Ο ΙΣΑ με επιστολή του ενημερώνει επίσης το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση ενός ακόμη ασθενή που λόγω γρίπης χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα, κάνει λόγω για την περίπτωση μοναχής η οποία έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν υπήρχε καμία θέση ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, χωρίς να υφίσταται δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της.
«Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ασθενείς αναγκάζονται καθημερινά να μεταφερθούν σε Ιδιωτικές Κλινικές προκειμένου να παραμείνουν στην ζωή, χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος αυτών» αναφέρει στην επιστολή και καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό «να πράξετε τα δέοντα και να επιληφθείτε για την περίπτωση της ανωτέρω μοναχής, μήπως και μπει μια τελεία στην μακροσκελή λίστα των θυμάτων από τον ιό της γρίπης».
Παράλληλα, καλεί τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, να καλούν την τηλεφωνική γραμμή 2130117372 (από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ.), προκειμένου να καταγγέλλουν τις σχετικές δυσλειτουργίες.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας