Κρούσμα «στημένου» ματς επιβεβαίωσε η ολλανδική ομοσπονδία
Την ύπαρξη «στημένου» αγώνα στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος επιβεβαιώνει επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (KNVB), μετά από έρευνα που κράτησε περίπου ένα χρόνο. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται χειραγώγηση αγώνα στην Ολλανδία και η υπόθεση αφορά μία αναμέτρηση της Βίλεμ με την Ουτρέχτη, στις 9 Αυγούστου 2009.
Την ύπαρξη «στημένου» αγώνα στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος επιβεβαιώνει επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (KNVB), μετά από έρευνα που κράτησε περίπου ένα χρόνο. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται χειραγώγηση αγώνα στην Ολλανδία και η υπόθεση αφορά μία αναμέτρηση της Βίλεμ με την Ουτρέχτη, στις 9 Αυγούστου 2009.
Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, ο διεθνής μέσος από τη Σιέρα Λεόνε Ιμπραίμ Καργκμπό, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη Βίλεμ, έλαβε 25.000 ευρώ από τον περιβόητο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, προκειμένου η ομάδα του να ηττηθεί με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά. Η έρευνα έφερε στο φως ηλεκτρονική αλληλογραφία του ποδοσφαιριστή με τον Περουμάλ, στην οποία αναφέρονται επίσης, ο τότε αρχηγός της Βίλεμ, Μίκαελ Ερτς, και ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που δεν κατονομάζεται, για τους οποίους όμως η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον τους. Το επίμαχο ματς έληξε 1-0 και δεν υπήρξαν πληρωμές προς κανέναν, επισημαίνει η KNVB.
Ο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ από τη Σινγκαπούρη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, καταδικάστηκε το 2011 στη Φινλανδία ως εγκέφαλος ενός διεθνούς κυκλώματος χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, κυρίως με την καταβολή χρημάτων σε παίκτες.
Ο Ιμπραϊμ Καργκμπό, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη β΄ κατηγορία της Πορτογαλίας με τη φανέλα της Ατλέτικο, έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.
Η έρευνα της KNVB ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «De Volkskrant», τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν ενδείξεις χειραγώγησης δύο αγώνων της Βίλεμ εκείνη τη σεζόν, απέναντι στον Άγιαξ και τη Φέγενορντ. Το πόρισμα της ολλανδικής ομοσπονδίας αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για τα δύο εν λόγω ματς, ενώ αντίθετα προέκυψε η επαφή του Καργκμπό και τον Περουμάλ για το παιχνίδι με την Ουτρέχτη.
Ο σχετικός φάκελος έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την KNVB στη FIFA και την UEFA, αλλά και στις δικαστικές αρχές της Ολλανδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γυμναστική express: Η ρουτίνα των 5 λεπτών που δίνει ενέργεια όλη τη μέρα
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Τοπικές βροχές στην Κρήτη
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας



