Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συριακό Παρατηρητήριο: Πάνω από 1.000 άμαχοι νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές

Συριακό Παρατηρητήριο: Πάνω από 1.000 άμαχοι νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές

Τουλάχιστον 3.000 άτομα, ανάμεσά τους περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μεταξύ των νεκρών των ρωσικών επιδρομών βρίσκονται 893 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την οργάνωση.

Τουλάχιστον 3.000 άτομα, ανάμεσά τους περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μεταξύ των νεκρών των ρωσικών επιδρομών βρίσκονται 893 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την οργάνωση.

«Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 1.015 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 238 παιδιά και 137 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί. Επίσης έχουν σκοτωθεί 1.141 αντάρτες και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, όπως και 893 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον είχε εκφράσει τη βαθύτατη ενόχληση της Βρετανίας για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και πολιτών στη Συρία, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα οι δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Με έχουν ενοχλήσει εξαιρετικά οι ρωσικοί βομβαρδισμοί» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον εν όψει συνόδου στο Παρίσι των υπουργών Άμυνας ορισμένων από τις χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, με στόχο να γίνει μια αποτίμηση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι δυνάμεις τους στη Συρία και στο Ιράκ.

«Εξακολουθεί να αυξάνεται το σύνολο των απωλειών. Έχουμε υπολογισμούς για αρκετές εκατοντάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί με τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε περιοχές με αμάχους και αντιπολιτευόμενες ομάδες που πολεμούν τον [Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ] Άσαντ» προσέθεσε.

«Αυτό με λυπεί. Η υποστήριξη του καθεστώτος του Άσαντ παρατείνει απλώς την αγωνία. Αντιθέτως, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την επιρροή της για να καταστήσει σαφές ότι ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία» σημείωσε.

Ο Φάλον υπογράμμισε εξάλλου ότι έχει έρθει η ώρα ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος να εκμεταλλευτεί τις ήττες της τζιχαντιστικής οργάνωσης και να σφίξει τον κλοιό γύρω από το προπύργιό της στη Ράκα της Συρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο