Με τον Γιάννη Μουζάλα συναντήθηκε η Σούζαν Σάραντον στη Λέσβο
Συνεχίζει την παραμονή της στη Λέσβο η Σούζαν Σάραντον, επισκεπτόμενη ακτές όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες, αλλά και τους καταυλισμούς στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών. Η γνωστή ηθοποιός σήμερα συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Συνεχίζει την παραμονή της στη Λέσβο η Σούζαν Σάραντον, επισκεπτόμενη ακτές όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες, αλλά και τους καταυλισμούς στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών. Σήμερα, Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στο νησί και περιμένουν την καταγραφή τους στο hot spot της Μόριας.
Εκεί η κ. Σάραντον συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέταζαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.
Στην ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Μουζάλα με την κ. Σάραντον, η οποία δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει και από τις ανθρώπινες ιστορίες που ακούει, ο έλληνας υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.
Η κ. Σάραντον είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Μουζάλας είχε το απόγευμα συνάντηση με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, τους οποίους ενημέρωσε για τη δημιουργία μητρώου των οργανώσεων, αλλά και των μελών τους που επιχειρούν στη Λέσβο, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τους και το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας