Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια στο 10μηνο του 2015
«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το δεκάμηνο του 2015, με τους διακινηθέντες επιβάτες να φθάνουν τους 45,3 εκατομμύρια έναντι 41,1 εκατομμυρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το δεκάμηνο του 2015, με τους διακινηθέντες επιβάτες να φθάνουν τους 45,3 εκατομμύρια έναντι 41,1 εκατομμυρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση 10,1% σε σύγκριση με το δεκάμηνο του 2014, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα ότι μέχρι το τέλος του 2015 η κίνηση θα φθάσει τα 50 εκατομμύρια επιβάτες (44,9 εκατομμύρια το 2014).
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασε τις 396.690 (από τις οποίες 158.803 εσωτερικού και 237.887 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 5,4% (+7,4% στις πτήσεις εσωτερικού και +4% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 376.460 πτήσεις.
Αύξηση και στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού-εξωτερικού) για το μήνα Οκτώβριο.
Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 3,98 εκατομμύρια επιβάτες (+4,21%). Οι αφίξεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,4% και οι αφίξεις εξωτερικού κατά 1,4%.
Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση καταγράφεται στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Χανίων.
Ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας άγγιξε τους 1,57 εκατομμύρια επιβάτες, του Ηρακλείου τους 565 χιλιάδες επιβάτες, της Θεσσαλονίκης τους 472 χιλιάδες επιβάτες, της Ρόδου 400 χιλιάδες επιβάτες και των Χανίων τους 248 χιλιάδες επιβάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442