Προς αύξηση του ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας αντί για 23% στα ιδιωτικά
Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο βόειο κρέας (μοσχαρίσιο), από το 13% στο 23%, αλλά και αύξηση της φορολογίας στα καπνικά είδη και τα ποτά, εξετάζει τώρα η κυβέρνηση ως ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τα Νέα, το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει, πλέον, πως υπερεκτιμήθηκαν τα έσοδα από τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όπως έχει διαπιστωθεί σε όλες τις συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταλήξει στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία δεν θα υπερβούν τα 40-45 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα αγγίξουν με τη μεγαλύτερη απόδοση του μέτρου μόλις το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων της τάξης των 400-450 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442