
Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Eurobank, της Coca Cola HBC και του ΟΠΑΠ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 678,30 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%.
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Eurobank, της Coca Cola HBC και του ΟΠΑΠ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 678,30 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 8 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 682,91 μονάδες (+0,32%) και κατώτερη στις 674,62 μονάδες (-0,90%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,219 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70.636.786 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,64%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+7,09%), της Πειραιώς (+6,94%), της Jumbo (+2,38%), της Alpha Bank (+1,85%) και της Τιτάν (+1,46%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank(-4,17%), της Coca Cola HBC (-3,35%), του ΟΠΑΠ(-2,67%), της Μυτιληναίος (-2,42%), της ΕΥΔΑΠ (-2,24%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,23%) και της ΕΧΑΕ (-1,96%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,26%), των Προσωπικών Προϊόντων (+2,24%) και των Κατασκευών (+0,67%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-4,03%), των Τροφίμων (-3,34%), των Ταξιδιών (-2,44%) και των Πρώτων Υλών (-2,27%).
Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 40 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηκρανιώτη +27,50%, Attica Συμμετοχών +15,87%, ΣΙΔΜΑ +15,36%, ΕΛΑΣΤΡΟΝ+9,92% και ΣΕΛΟΝΤΑ +9,89%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -16,46%, Audiovisual -12,70%, F.G. Europe-10,00%, Minerva -7,09% και Καρέλιας -6,94%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442