Προς επέκταση η τραπεζική αργία μέχρι την Παρασκευή
Ματαιώνεται η σύσκεψη που θα γινόταν το απόγευμα μεταξύ του Δ.Μάρδα και εκπροσώπων των τραπεζών για έκδοση νέας ΠΝΠ για την τραπεζική αργία. Δεδομένης και της στάσης της ΕΚΤ που διατήρησε αμετάβλητο τον ELA, βέβαιη θεωρείται η παράταση της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων. Οι πληροφορίες μιλούν για παράταση μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου, με τους ίδιους όρους που ισχύουν, με νέα υπουργική απόφαση. Την ανησυχία της για τις εξελίξεις εκφράζει η ΟΤΟΕ, ζητώντας συνάντηση με την Λ.Κατσέλη.
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που θα γινόταν στις 17:00 με τον Δημήτρη Μάρδα και τους εκπροσώπους των τραπεζών για έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την τραπεζική αργία.
Δεδομένης και της στάσης της ΕΚΤ που διατήρησε αμετάβλητο τον ELA, βέβαιη θεωρείται η παράταση της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατείνεται η τραπεζική αργία μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου, με τους ίδιους όρους που ισχύουν.
Ανησυχεί η ΟΤΟΕ
«Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών, όπως είναι γνωστό, έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργήσει σοβαρό κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους» αναφέρει η ΟΤΟΕ.
Η λειτουργία των τραπεζών είναι ανύπαρκτη σε βασικούς τομείς, που αφορούν στην πραγματική οικονομία και στη στοιχειώδη διεκπεραίωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ με τα capital controls υπάρχει αδυναμία να ανταποκριθούν οι πολίτες σε στοιχειώδεις ανάγκες, που αφορούν στην καθημερινότητά τους και σε διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ΟΤΟΕ ζητά άμεσα συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λ.Κατσέλη.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας