Η Χίος μετατρέπεται για 53 ημέρες σε σημείο συνάντησης φωτογράφων, καλλιτεχνών, φίλων της φωτογραφίας. Με θέμα «το ταξίδι» το Chios Photo Festival φιλοδοξεί να γίνει η αφορμή για το ίδιο το ταξίδι στη Χίο. Το φεστιβάλ υπό την οργανωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του φωτογράφου Δημήτρη Κοιλαλού θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τα μέσα Αυγούστου.

Πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων:

26 Ιουνίου – 29 Ιουλίου – Πάρκο Εθελοντισμού (Παλιά Σφαγεία), περιφερ. οδός Χίου-Βροντάδου
Φωτογραφική Λέσχη Χίου – Ομαδική Έκθεση «Πρόσωπα»

Δημήτρης Κοιλαλούς «Τετράδιο Λιβάνου – ΑντιΠαράδεισος» σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Τα έργα από τη σειρά αυτή είναι το αποτέλεσμα μίας φωτογραφικής αποστολής του ΜΦΘ στον Δημήτρη Κοιλαλού το 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος
«Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του ΜΦΘ.

Αθηνά Καζολέα
, «Θραύσματα παρουσίας στα Χάνια της Κωνσταντινούπολης», μία παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη.
Εγκαίνια: 29 Ιουνίου, ώρα 21:00
29 Ιουνίου – 29 Ιουλίου – ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου (Δημοκρατίας 12)

Παύλος Φυσάκης – «Land Ends», συμπαραγωγή των ΜΦΘ, Νορβηγικής Πρεσβείας, Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Lightroom projects, που παρουσιάστηκε επίσης το 2010 στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα τον “Τόπο” στη Θεσσαλονίκη.
Εγκαίνια: 1 Ιουλίου, ώρα 21:00
1 Ιουλίου – 30 Ιουλίου – Αρχοντικό Αντουάνικο (Αγ. Μηνά 81, Κάμπος)

Φωτογραφική Ομάδα Συμπληγάδα – Ομαδική Έκθεση «In the Light»
Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, ώρα 19:00
4 Ιουλίου – 18 Αυγούστου – Φωτογραφική Λέσχη Χίου (Αμάντου 26)

Κωνσταντίνος Μάνος – «A Greek Portfolio »
Ο Κωνσταντίνος Μάνος, με 57 εικόνες από την εμβληματική και πολυβραβευμένη συλλογή «a Greek portfolio» με την επιμέλεια του ιδίου και της Αλίκης Τσίργιαλου από το μουσείο Μπενάκη, ταξιδεύει στην ελληνική ύπαιθρο της δεκαετίας του ’60 φωτογραφίζοντας ανθρώπους φτωχούς και αγέρωχους, μέσα σ’ ένα σκηνικό αγροτικής απλότητας.
Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, ώρα 21:00
4 Ιουλίου – 18 Αυγούστου – Δημοτική Πινακοθήκη Χίου (Ανδρέα Συγγρού 1)

Επιλογή από την ομαδική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη «Ελληνικές Θάλασσες» με έργα του προηγούμενου αιώνα, του μεσοπολέμου, και νεώτερα από τη συλλογή του, Χαρισιάδη, McCabe, Β. Παπαϊωάννου, Τομπάζη, Εμπειρίκου κ.ά. με την επιμέλεια των Φανή Κωνσταντίνου, Αλίκης Τσίργιαλου και Κωστή Αντωνιάδη.
Εγκαίνια: 5 Ιουλίου, ώρα 21:00
5 Ιουλίου – 18 Αυγούστου – Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου (Μιχαήλ Λιβανού 51)

Εκδηλώσεις
Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στις 27 Ιουνίου στα Παλιά Σφαγεία (Πάρκο Εθελοντισμού)
Ώρα Έναρξης: 21:00

Πάρτι στο καφε-μπαρ Το Ρόδι στις 29 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου στο Citrus – Άρωμα Μνήμης
με τη ραδιοφωνική παραγωγό και Dj του Κόσμος 93,6 Γιώτα Κοτσέτα.
Ώρα έναρξης: 22:30

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνδιοργάνωση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου, του Αρχοντικού Αντουάνικο, της ερασιτεχνικής Φωτογραφικής Λέσχης Χίου και της εθελοντικής ομάδας «Όμικρον».

entertainment.in.gr