Ο Πύργος του Ντάουντον (Downton Abbey), μία από τις πιο δημοφιλείς βρετανικές σειρές τελειώνει με την ολοκλήρωση του 6ου κύκλου της σειράς που θα προβληθεί από τον Σεπτέμβριο.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία μιας αριστοκρατικής οικογένειας -και των ανθρώπων του υπηρετικού προσωπικού. Η ιστορία ξεκινά με τη βύθιση του Τιτανικού το 1912 και δείχνει την πορεία της οικογένειας στα χρόνια που ακολουθούν.

Σημαντικοί Βρετανοί ηθοποιοί όπως ο Χιού Μπόνεβιλ, η Μάγκι Σμιθ και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν πρωταγωνιστούν στη σειρά, ενώ μία εμφάνιση έκπληξη έκανε και ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Πολλοί από τους νεότερους πρωταγωνιστές, όπως ο Νταν Στίβενς και η Λίλι Τζέιμς έχουν μετά την εμφάνισή τους στο Downton Abbey εξασφαλίσει ρόλους σε μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές.

Την είδηση της ολοκλήρωσης της σειράς ανακοίνωσε ο παραγωγός της σειράς, Γκάρεθ Νιμ.

«Μπορούμε να σας υποσχεθούμε μία τελευταία σεζόν γεμάτη από το συνηθισμένο δράμα και ίντριγκα, αλλά υπάρχει επιπλέον η ανυπομονησία για το πώς και πού θα καταλήξουν οι χαρακτήρες» είπε ο Νιμ.

Το τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2015.

Ωστόσο, ο παραγωγός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυριστεί και μία ταινία Downton Abbey, λέγοντας ότι η παραγωγή θα ενδιαφερόταν πολύ για κάτι τέτοιο.

Πρόσφατα τα γυρίσματα της σειράς επισκέφθηκε η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ.

Ο δημιουργός της σειράς, Τζούλιαν Φέλοους, ετοιμάζει τη σειρά The Gilded Age για το NBC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ