Κατέρρευσε η σουηδική κυβέρνηση, πρόωρες εκλογές στις 22 Μαρτίου
Μόλις τρεις μήνες άντεξε η κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας στη Σουηδία, αφού η αποτυχία ψήφισης του προϋπολογισμού, οδηγεί σε πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός, Στέφαν Λοβέν, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 22 Μαρτίου 2015. Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε με ψήφους 182 κατά, έναντι 153 υπέρ.
Πρόωρες εκλογές για πρώτη φορά εδώ και πέντε δεκαετίες θα διεξαχθούν στη Σουηδία, μετά την αποτυχία ψήφισης του προϋπολογισμού.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λοβέν, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 22 Μαρτίου 2015.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει την αλλαγή στάσης της σουηδικής ακροδεξιάς, η οποία αντί να απέχει από την ψηφοφορία -όπως είχε πει- αποφάσισε τελικά να ψηφίσει την πρόταση της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, της Συμμαχίας.
Η ακροδεξιά αναδείχθηκε σε ρυθμιστή της διαδικασίας, καθώς στις πρόσφατες εκλογές απέσπασε το 13% των ψήφων. Συγκεκριμένα, οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες ζητούν δραστικό περιορισμό της μετανάστευσης, μέτρο που απαιτούσαν ως αντάλλαγμα για να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Ο προϋπολογισμός της Σουηδίας καταψηφίστηκε με ψήφους 182 κατά και 153 υπέρ.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας είπε ότι οι πρόωρες εκλογές θα επιτρέψουν στους ψηφοφόρους «να κάνουν μία επιλογή μπροστά σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που η Στοκχόλμη κατέφυγε σε πρόωρες κάλπες ήταν το 1958.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442