Ο Λίβανος «έθεσε υπό κράτηση» σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών
Οι αρχές του Λιβάνου αναφέρουν ότι έθεσαν υπό κράτηση σύζυγο (μία από τις συζύγους) του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS, του «χαλίφη αλ Μπαγκάντι», σε συνοριακό φυλάκιο με τη Συρία. Μαζί της τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με τις αναφορές, και ένας από τους γιους του.
Οι αρχές του Λιβάνου αναφέρουν ότι έθεσαν υπό κράτηση σύζυγο (μία από τις συζύγους) του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS, του «χαλίφη αλ Μπαγκάντι», σε συνοριακό φυλάκιο με τη Συρία. Μαζί της τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με τις αναφορές, και ένας από τους γιους του.
Αξιωματούχοι των λιβανέζικων δυνάμεων αναφέρουν την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, πως η σύζυγος του Αμπού Μπακρ και ένας από τους γιους τους τέθηκαν υπό κράτηση καθώς περνούσαν τη μεθόριο τις προηγούμενες ημέρες.
Η γυναίκα ανακρίνεται, σύμφωνα με τα λιβανεζικά ΜΜΕ, στην έδρα του υπουργείου Άμυνας στη Βηρυτό.
Οι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο δεν έδωσαν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας. Η γυναίκα φέρεται να ταξίδευε με ψεύτικο διαβατήριο.
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση σε συντονισμό με «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών». Σε αυτά επίσης αναφέρεται ως μία, κι όχι η μοναδική, από τις συζύγους του «χαλίφη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
- Οικονομική ασφυξία: Το μετέωρο βήμα του συνταξιούχου με απώλειες 3,5 δισ. ευρώ φέτος
- Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
- Κληρονομιά: Πώς μοιράζεται όταν δεν υπάρχει διαθήκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442