Επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά από τις φυλακές Κορυδαλλού
Κοινή επιστολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού συνέταξαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς. Προειδοποιούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, αναφέρονται στην υπόθεση του Σ.Ξηρού, καθώς και στην απαγόρευση τηλεφωνικής παρέμβασης στον Νίκο Μαζιώτη.
Τα σχέδια της κυβέρνησης «δεν θα περάσουν», προειδοποιούν οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς με δήλωσή τους που συνέταξαν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται.
Στο κείμενο τους, που δημοσιεύεται στο Indymedia, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη 17 Νοέμβρη και ο Κώστας Γουρνάς, που μαζί με τους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα, εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.
Ειδικότερα, αναφέρονται στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, στην απαγόρευση της τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και στις τελευταίες συλλήψεις του Πολύκαρπου Γεωργιάδη και της Στέλλας Αντώνιου.
Είναι η πρώτη φορά που μέλη της 17 Νοέμβρη και του Επαναστατικού Αγώνα υπογράφουν κοινή επιστολή.
Το κείμενο έχει ως εξής: «Όταν στο τέλος του καλοκαιριού το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, με τους γνωστούς παραληρηματικούς ακροδεξιούς, αποδοκίμαζε τη στάση της Αργεντινής στη διαμάχη της με βορειοαμερικάνικο fund, νομιμοποιούσε ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτών των αρπακτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων να επιβάλλονται στις εθνικές οικονομίες και να καθορίζουν τις τύχες των λαών. Υστερα από δύο μήνες ήρθε η ώρα να υποστούν οι ίδιοι έναν αντίστοιχο εκβιασμό, όταν τέτοια funds, που διακρατούν τίτλους και ομόλογα, προκάλεσαν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των περιθωρίων επιτοκίου των δεκαετών ΟΕΔ. Χρειάστηκαν μονάχα λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν σαν βρεγμένες γάτες τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για αποδέσμευση από το ΔΝΤ και το εναπομείναν πρόγραμμα και να υπακούσουν στις επιταγές της τρόικας για νέο συγκεκαλυμμένο μνημόνιο, με χρήματα μάλιστα τα οποία ήδη υπάγονται στο εκτελούμενο πρόγραμμα. Απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο πιστοί παραμένουν στην πολιτική υποτακτικών που τους ανέδειξε στην εξουσία και πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι με τη γερμανική πολιτική λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη.
Κι ενώ η ακροδεξιά συμμορία ποζάρει αδιάντροπα την εθελοδουλεία της στις ευρωπαϊκές συνόδους, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε νέα φτώχεια και εξαθλίωση, στο εσωτερικό ετοιμάζονται για εκλογές μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Ξαναγυρίζουν στο αγαπημένο τους δόγμα «νόμος και τάξη» με στόχο να ψαρέψουν από τη μόνη δεξαμενή που τους απέμεινε, από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Επιδιώκουν να σβήσουν κάθε δυναμική κοινωνικής αντίστασης, να φιμώσουν και να εκδικηθούν τους αντικαθεστωτικούς πολιτικούς αντιπάλους τους. Από την ωμή παρέμβαση Κικίλια στην εκδίκαση της αίτησης του Σάββα Ξηρού, την αντίστοιχη απαγόρευση της τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκου Μαζιώτη σε εκδήλωση για τον ένοπλο αγώνα, μέχρι και τις συλλήψεις Πολύκαρπου Γεωργιάδη και Στέλλας Αντωνίου -την οποία και κακοποίησαν- για παραβίαση περιοριστικών όρων, το μήνυμα είναι σαφές. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και η «αντιτρομοκρατία» είναι ο στυλοβάτης κάθε απόπειρας να επιβληθούν νέα μέτρα, νέα μνημόνια κατά του λαού. Σχεδιάζουν μια κοινωνία που θα τρέμει να βγει στο δρόμο, ένα μεγάλα Γκουαντάναμο -όπως αυτό που σπεύδουν να ολοκληρώσουν στο Δομοκό για να απομονώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους- που θα εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης.
Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν.
Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία.
Δημήτρης Κουφοντίνας
Κώστας Γουρνάς
Φυλακές Κορυδαλλού
24-10-2014
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442