Unicef: Τουλάχιστον 3.700 ορφανά στη δυτική Αφρική λόγω του Έμπολα
Τουλάχιστον 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς τους από τον ιό Έμπολα από την έναρξη της επιδημίας στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Unicef. Πολλά από τα ορφανά έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους λόγο του φόβου της μόλυνσης.
Τουλάχιστον 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς τους από τον ιό Έμπολα από την έναρξη της επιδημίας στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Unicef.
Πολλά από τα ορφανά έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους λόγο του φόβου της μόλυνσης.
«Τα παιδιά αυτά έχουν άμεση ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη, πολύ περισσότερο καθώς πολλά από αυτά αισθάνονται ανεπιθύμητα, δηλαδή είναι εγκαταλειμμένα» υπογράμμισε ο Μανουέλ Φοντέν περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη δυτική και κεντρική Αφρική.
«Τα ορφανά γενικά αναλαμβάνει ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς τους, όμως σε κάποιες κοινότητες ο φόβος για τον Έμπολα είναι πιο ισχυρός από τους οικογενειακούς δεσμούς» κατήγγειλε ο Φοντέν.
Η Unicef υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους από την επιδημία ενδέχεται να «διπλασιαστεί ως τα μέσα Οκτωβρίου».
Διευκρινίζει ότι προς το παρόν έχει λάβει περίπου το 25% των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμά ότι χρειάζεται η αποστολή του οργανισμού για να αντιμετωπίσει την επιδημία.
Η Unicef, επίσης, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 2.500 επιζώντες του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, που πλέον έχουν ανοσία στην ασθένεια, θα εκπαιδευτούν για να φροντίσουν τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα.
Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στα παιδιά αυτά.
Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι στη δυτική Αφρική έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και σχεδόν 3.100 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442