Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας
Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου. Επισημαίνουν ότι πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους, ο οποίος δεν δίνει ισχυρούς μετασεισμούς.
Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου.
Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.
{{{ map }}}
Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συμπλήρωσε σημείωσε ότι αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν μετασεισμούς ή και όταν δίνουν αυτοί δεν είναι ισχυροί.
Ο χώρος, όπου σημειώθηκε ο σεισμός, επισημαίνει η κ. Σαχπάζη, εντοπίζεται στο κοίλο μέρος του ελληνικού τόξου, σε ενδιάμεσο βάθος, μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς.
Η ίδια εκτιμά, με βάση την εξέλιξη του φαινομένου, πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν θα υπάρξουν άλλοι μεγαλύτεροι.
«Ωστόσο, είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση των επιφανειακών και των ενδιάμεσων σεισμών» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442