Το τεράστιο φορτηγό πλοίο MSC London υποδέχθηκε ο Βαρβιτσιώτης στον Πειραιά
Tο μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι, το «MSC London», υποδέχθηκε στον Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνομίλησε με τον καπετάνιο και το πλήρωμα και ενημερώθηκε για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου. Το «MSC London» ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.
Tο μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι, το «MSC London», υποδέχθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στον Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα και ενημερώθηκε για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.
Το «MSC London» ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.
Στην εκδήλωση υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς, όπου είχε προσδέσει το πλοίο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.
«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που μεταφέρουν containers στον κόσμο, αποτελώντας ένα σύγχρονο θαύμα της ναυπηγικής», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας και τα εξής, μεταξύ άλλων:
«Το λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές για να μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα container ships. Έχει δυνατότητες που δεν έχουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα κανένα ιταλικό λιμάνι. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Γι’ αυτό και έχουμε προχωρήσει τη συμφωνία με την COSCO για την επέκταση της σύμβασης, την οποία έχουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας: «Η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από το διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSC, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πελάτης μας».
Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης είπε: «Όπως κάνουμε πάντα, υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο και εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC, το “ΜSC London”, τον καπετάνιο του και το πλήρωμά του.»
»Η πολύχρονη και δημιουργική συνεργασία με την MSC στον Πειραιά είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω με νέες συμφωνίες και προσδοκίες. Το λιμάνι του Πειραιά συνεχώς μεταμορφώνεται με διαχειριστές τον ΟΛΠ και την ΣΕΠ, καθίσταται δε πλέον για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκίνητων και κρουαζιέρας βασικός κόμβος της Μεσογείου».
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ έδωσε και στοιχεία για την κίνηση του λιμανιού: «Τον μήνα Ιούλιο 2014 ο προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ έκανε ρεκόρ κινήσεων (50.517 κινήσεις), ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια από 115 κινήσεις το 2009 ανέβηκε στις 161 κινήσεις το 2014 (αύξηση 40%), ξεπερνώντας μάλιστα στις νυχτερινές βάρδιες ακόμα και τις 200 κινήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442