«Τέχνες και Πολιτισμός στην πόλη: ένα διαρκές εργαστήρι Βιωματικής Μάθησης»
Η εκδήλωση στοχεύει να προβάλει τη δράση των φορέων και των ανθρώπων των Γραμμάτων, των Τεχνών και του πολιτισμού που αποφάσισαν να βγουν έξω από τα τείχη των συμβατικών τους χώρων και να επιδείξουν στο ευρύ κοινό το έργο τους. Οι δράσεις λειτούργησαν ως έκπληξη για όλους. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε, συμμετείχε, γνώρισε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά είδη τέχνης, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες και την έκφραση των δημιουργών, έμαθε… Φέρνοντας τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό στο δημόσιο χώρο, δημιουργείται το βιωματικό σχολείο της πόλης που κατευθύνει τους συμμετέχοντες στη διερευνητική ματιά του τόπου που ζουν, εργάζονται και κυκλοφορούν καθημερινά.
Η διδακτική πράξη μέσα από όρους βιωματικής μάθησης καλεί το ευρύ κοινό της πόλης έξω από ηλικιακά, φυλετικά ή μορφωτικά πλαίσια. Οι συμμετέχοντες γίνονται ταξιδευτές… Οι ταξιδευτές του χρόνου, του χώρου και της σκέψης, στον κόσμο της γνώσης και της αναζήτησης, στο χώρο της έκφρασης και της επικοινωνίας. Η εμπειρία αυτή αποτελεί ένα γόνιμο τρόπο δημιουργικής απασχόλησης και πολυσυνδυαστικής μάθησης που ενεργοποιεί τη φαντασία και καλεί σε δράση όλους των ανθρώπους της γειτονιάς και του κέντρου. Η πόλη ζωντανεύει, γίνεται πια για αυτούς οικείος χώρος, όπου μπορούν να δραστηριοποιούνται, να μαθαίνουν, να δημιουργούν και κυρίως να συνευρίσκονται και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, τις νέες τάσεις και το διάλογο.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δημοσιότητας της δράσης: «Η ελληνική σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα βιωματικής μάθησης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση – ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.plato-academy.gr
http://sgt.gr
http://www.onassis.gr
Πάρκο Ελευθερίας – Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ


