Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τους βασικούς υπόπτους για την απαγωγή των εφήβων κατονομάζει το Ισραήλ

Τους βασικούς υπόπτους για την απαγωγή των εφήβων κατονομάζει το Ισραήλ

Τα στοιχεία των δύο βασικών υπόπτων για την απαγωγή των ισραηλινών εφήβων στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Σιν Μπετ. Καταζητούνται ο 29χρονος Μαρουάν Κουάσμα και 32χρονος Αμάρ Αμπού Εΐσα, μέλη της Χαμάς στη Χεβρώνα που έχουν αμφότεροι φυλακιστεί κατά το παρελθόν στο Ισραήλ. Κανένα σημείο ζωής των εφήβων, η έρευνα συνεχίζεται.

Τα στοιχεία των δύο βασικών υπόπτων για την απαγωγή των ισραηλινών εφήβων στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Σιν Μπετ. Καταζητούνται ο 29χρονος Μαρουάν Κουάσμα και 32χρονος Αμάρ Αμπού Εΐσα, μέλη της Χαμάς στη Χεβρώνα.

Η Σιν Μπετ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως οι υπηρεσίες ασφαλείας και στρατός άρχισαν να καταζητούν τους δύο άνδρες αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή των τριών εφήβων.

Έχουν αμφότεροι εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης στο Ισραήλ για τη συμμετοχή σε «τρομοκρατικές ενέργειες για λογαριασμό της Χαμάς».

Η Σιν Μπετ διευκρίνισε ότι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας για την υπόθεση υπόκεινται σε στρατιωτική λογοκρισία.

Ανώτατη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στην Jerusalem Post ότι η Σιν Μπετ επιβεβαίωσε την ταυτότητα των απαγωγέων εντός 24 ωρών από το περιστατικό.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της Σιν Μπετ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι από τη στιγμή που τα ονόματα έχουν ανακοινωθεί αναμένει από τον Μαχμούντ Αμπάς -τον οποίο έχει επαινέσει για τη σκληρή καταδίκη της απαγωγής- να ακυρώσει τη πολιτική συμφωνία με την Χαμάς.

Οι τρεις σπουδαστές ταλμουδικών σχολών εξαφανίστηκαν πριν δύο εβδομάδες ενώ έκαναν οτοστόπ κοντά στο Γκους Ετζιόν, συγκρότημα εβραϊκών οικισμών ανάμεσα στη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα. Το Ισραήλ κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την απαγωγή τη Χαμάς.

Μέχρι στιγμής πάντως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και οι τρεις νέοι, ηλικίας 16-19 ετών, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από την ημέρα εκείνη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους επικεντρώνονται στην περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο