Αμερικανός τουρίστας κρατείται στη Β.Κορέα για «απερίσκεπτη συμπεριφορά»
Ένας 24χρονος αμερικανός τουρίστας κρατείται στη Βόρειο Κορέα, κατηγορούμενος για «απερίσκεπτη συμπεριφορά» στη διάρκεια της διαδικασίας για είσοδο στη χώρα. Η ανακοίνωση από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, KCNA έρχεται την ώρα που ο Ομπάμα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότιο Κορέα και προειδοποιεί την Πιονγιάνγκ με νέες κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ένας 24χρονος αμερικανός τουρίστας κρατείται στη Βόρειο Κορέα, κατηγορούμενος για «απερίσκεπτη συμπεριφορά» στη διάρκεια της διαδικασίας για είσοδο στη χώρα.
Η ανακοίνωση από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, KCNA έρχεται την ώρα που ο Ομπάμα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότιο Κορέα και προειδοποιεί την Πιονγιάνγκ με νέες κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Το αρμόδιο όργανο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας έθεσαν υπό κράτηση τον Αμερικανό, Μίλερ Μάθιου Τοντ, 24, στις 10 Απριλίου για απερίσκεπτη συμπεριφορά στη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας για είσοδο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» αναφέρει το KCNA, λέγοντας ότι ο νεαρός είχε ως στόχο να ταξιδέψει στη χώρα.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, ο νεαρός έσκισε την τουριστική του βίζα, φωνάζοντας: «Έχω έρθει εδώ, γιατί διάλεξα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως καταφύγιο».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη του αμερικανού πολίτη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας και βρίσκεται σε επαφή με την πρεσβεία της Σουηδίας, που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Πιονγιάνγκ, για το θέμα αυτό.
Ο Κένεθ Μπάε, ένας αμερικανο-κορεάτης ιεραπόστολος, κρατείται για πάνω από ένα χρόνο στη Βόρειο Κορέα και έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων, με την κατηγορία «εγκλημάτων κατά του κράτους».
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ομπάμα με την πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκεούν-Χίε, στο τέλος της συνάντησής τους στη Σεούλ την Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Βόρειος Κορέα δεν θα κερδίσει τίποτε εκτοξεύοντας απειλές.
Υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και η Σεούλ βρίσκονται «στο ίδιο μήκος κύματος» στην άρνησή τους να δεχτούν μια Βόρειο Κορέα με πυρηνικά όπλα, ο Ομπάμα τόνισε ότι ακόμη και η Κίνα, η μοναδική σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, αντιλαμβάνεται «τη μεγάλη απειλή» που αποτελεί η γειτονική της χώρας.