Η «αρνητική» παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στον τελευταίο αγώνα της περιόδου, που συνήθως είναι και φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, φαινόταν ότι θα διατηρηθεί και φέτος.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στο 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά στο 88΄ ο Σαβιόλα έκανε το 1-0 κι έστειλε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Β΄ Εθνική.

Σε έναν αγώνα που είχε εξαρχής γρήγορο ρυθμό, χαρακτηριστικό δε τούτου ότι στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν καταγραφεί έξι τελικές (!), με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Βαλντές στο 11΄ κι αφού «μεσολάβησε» το χέρι του Γκόμες, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση, καθώς είχε κατοχή μπάλας που κάποια στιγμή έφτασε στο 81% (!), αλλά ευκαιρίες δεν μπορούσε να κάνει απέναντι σε ένα σύνολο με καλή αμυντική λειτουργία.

Τελικά το αποτέλεσμα έκρινε ο Χαβιέρ Σαβιόλα στο 88΄, απέναντι σε έναν αντίπαλο που όταν πληροφορήθηκε το γκολ της Βέροιας βγήκε μαζικά μπροστά αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της σωτηρίας, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μίνγκας.

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Μίνγκας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάμπελ – Αργυρόπουλος, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Λουσέρο, Μίνγκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ):
Ρομπέρτο, Μανωλάς (56΄ Α. Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Μπονγκ, Τόρες, Μανιάτης, Εντινγκά (46΄ Ιμπαγάσα), Ντομίνγκες (65΄ Σαβιόλα), Κάμπελ, Πέρεζ, Βαλντές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες):
Γκόμες, Αργυρόπουλος, Xατζηζήσης (57΄ Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Παπαζαχαρίας, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος (46΄ Γκουέλα)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ