Με πτώση 0,5% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, την Τετάρτη με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου την Πέμπτη, το πρώτο που εκδίδει η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από τις αγορές, και τους επενδυτές επιφυλακτικούς για το πού θα διαμορφωθεί η απόδοσή του. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, στις 1.293,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,50%.
Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, την Τετάρτη με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου την Πέμπτη, το πρώτο που εκδίδει η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από τις αγορές, και τους επενδυτές επιφυλακτικούς για το πού θα διαμορφωθεί η απόδοσή του.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, στις 1.293,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,50%.
Στη διάρκεια των πέντε τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 4,40%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 19 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.307,72 μονάδες (+0,59%) και κατώτερη τιμή στις 1.288,81 μονάδες (-0,87%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 146,85 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,00%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σωληνουργεία Κορίνθου (+2,12%), της Jumbo (+1,07%), του ΟΠΑΠ (+0,98%) και της Ιντραλότ (+0,45%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Frigoglass (-3,22%), της ΜΕΤΚΑ (-2,35%), της Motor Oil (-2,25%), της Τιτάν (-2,24%), του ΟΤΕ (-1,79%), της Μυτιληναίος (-1,75%), της Eurobank Properties (-1,72%), και του ΟΛΠ (-1,70%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+2,88%), της Τεχνολογίας (+2,21%) και των Ασφαλειών (+1,94%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-6,54%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,95%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,80%).
Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 54 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιονική Ξενοδοχειακή +20,00%, Σφακιανάκης +19,90%, ΣΙΔΜΑ +18,85%, Αλφα Γκρίσιν +16,67% και Επιχειρήσεις Παρνασσός +10,71%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -29,69%, Fieratex -28,37%, ΝΕΛ -19,35%, Γ.Ε. Δημητρίου -17,86% και Compucon -15,15%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442