Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βόρειο Ελλάδα
Διαρκή βελτίωση καταγράφουν οι προσδοκίες των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων - ερευνών Interview. Ο Δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) κατέγραψε βελτίωση τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο -1, έναντι -6 τον Ιανουάριο του 2014, -19 τον Δεκέμβριο πέρυσι και -27 τον Φεβρουάριο του 2013.
Διαρκή βελτίωση καταγράφουν οι προσδοκίες των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων – ερευνών Interview.
Ο Δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) κατέγραψε βελτίωση τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο -1, έναντι -6 τον Ιανουάριο του 2014, -19 τον Δεκέμβριο πέρυσι και -27 τον Φεβρουάριο του 2013.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ή ανακοίνωση της, τον Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις έκριναν σε ποσοστό 24% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι 21% τον Ιανουάριο του 2014. Την ίδια στιγμή, στο 49% διαμορφώθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας που δηλώνουν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ μειώνεται στο 27%, από 29% τον Ιανουάριο, το ποσοστό όσων λένε ότι είναι κακή.
Για το επόμενο εξάμηνο, ποσοστό 32% των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, από τις 500 που συμμετέχουν ως δείγμα στις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη, εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερη η κατάσταση τους, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 24% τον Ιανουάριο. Στασιμότητα προβλέπει το 39% (49% τον Ιανουάριο) και επιδείνωση το 29%, έναντι 27% τον προηγούμενο μήνα.
Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η τάση των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας για προσλήψεις και κινείται από τον Οκτώβριο του 2013 και μετά, σε επίπεδα άνω του 10%. Ειδικότερα, η πρόθεση απολύσεων φτάνει στο 12%, έναντι 15% τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο 11% (έναντι ποσοστού 12% τον Ιανουάριο) είναι η πιθανότητα για προσλήψεις. Το 77% των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 73% τον προηγούμενο μήνα, επιλέγει να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού του.
Αναφορικά με τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον Φεβρουάριο καταδεικνύουν αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που δηλώνουν πως παρουσίασε ανοδική πορεία (22%, έναντι 20% τον Ιανουάριο). Τέλος, μείωση πωλήσεων αποτυπώνεται από το 51% (44% τον Ιανουάριο του 2014) των επιχειρήσεων, ενώ στασιμότητα αναφέρει το 27%, από 36% τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
- Από το τζακούζι στο Μπρουνέι στη φωτογραφία του 1999: Διπλή πίεση για τους Κλίντον εν μέσω καταθέσεων για τον Έπσταϊν
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442