Koenigsegg One:1, ασκήσεις συμμετρίας
Το supercar με την απόλυτη αναλογία κιλών/ίππο αποκαλύπτει την πληθωρική του προσωπικότητα πριν την επίσημη εκθεσιακή του πρεμιέρα στην 84η ελβετική έκθεση η οποία ανοίγει αυλαία στις 4 Μαρτίου 2014.
Πιστή στην υπόσχεσή της, η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις προδιαγραφές του One:1 οι οποίες, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, στοιχειοθετούν ένα αυτοκίνητο με απόλυτη συμμετρία κιλών/ίππο και το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο.
Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη του One:1, ο V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων από αλουμίνιο με τον οποίο εξοπλίζεται αποδίδει το ιλιγγιώδες μέγεθος ισχύος των 1.341 ίππων, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ενέργεια ενός megawatt.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η απόδοση ροπής η οποία ανέρχεται σε 1.371 Nm, ενώ όπως θα υπέθετε εύκολα κανείς για το βάρος του, περιορίζεται σε 1.341 κιλά όσοι και οι ίπποι του με κατανομή 44% μπροστά και 56% πίσω.
Το σύνολο συμπληρώνει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, δίνοντας τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-400 χλμ.ώρα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.
Ταυτόχρονα, το σύστημα πέδησης το οποίο προέρχεται από το Agera R και αποτελείται από κεραμικά αεριζόμενα δισκόφρενα με διάμετρο 397 mm και εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά, και αντίστοιχα δισκόφρενα με διάμετρο 380 mm και τετραπίστονες δαγκάνες πίσω, δίνει τη δυνατότητα στο One:1 να φρενάρει από τα 400 χλμ./ώρα σε δέκα δευτερόλεπτα.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι για να σταματήσει από ταχύτητα 100 χλμ. χρειάζεται μια απόσταση 28 μέτρων. Η Koenigsegg έχει επίσης αναβαθμίσει την triplex ανάρτησή της, με ενεργά αμορτισέρ και ανθρακονημάτινα ελατήρια.
Από ανθρακονήματα αποτελούνται και οι τροχοί του διάστασης 19 ή 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Cup τα οποία έχουν διαβαθμιστεί για ταχύτητες έως και 440 χλμ./ώρα.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μια σειρά κινούμενων αεροδυναμικών βοηθημάτων όπως η ενεργή αεροτομή στο πίσω τμήμα αλλά και ο κινούμενος αεροδυναμικός διαχύτης μπροστά διασφαλίζουν την απαραίτητη κάθετη δύναμη προκειμένου το Koenigsegg One:1 θα παραμείνει καρφωμένο στο έδαφος ακόμα και σε ταχύτητες 440 χλμ./ώρα.
auto.in.gr
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442