Κουτσούμπας: «Μαύρο ανέκδοτο» η ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους
Τα βέλη του κατά της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της πολιτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, αργά το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τα βέλη του κατά της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της πολιτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, αργά το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
« Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Κινούνται στις ίδιες σταθερές και αμετακίνητες ράγες της ΕΕ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, και αν στη διαδρομή ακολουθούν και καμιά διαφορετική παράκαμψη, ο προορισμός τους είναι κοινός, είναι η στρατηγική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε «ούτε ανακούφιση, ούτε επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα θα οδηγήσει το μοντέλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δε υπόλοιπα που λέει, για «ρύθμιση οριστικά της βιωσιμότητας του χρέους» μόνο ως «μαύρο ανέκδοτο» μπορεί να ακουστεί».
Από τα βέλη του γγ του ΚΚΕ δεν ξέφυγε ούτε η Χρυσή Αυγή , όταν αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επεσήμανε ότι «ο λαός να στείλει τη Χ.Α. και τους υποψηφίους του στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου και ανήκουν, οι θιασώτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που πλήρωσε με αίμα και συντρίμμια τη φασιστική κατοχή».
Σχολιάζοντας την διεξαγωγή των ευρωεκλογών με σταυρό ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αλλαγή από την κυβέρνηση του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, δεν γίνεται για λόγους διεύρυνσης της δημοκρατίας» ενώ πρόσθεσε « ούτε οι πιο ικανοί βγαίνουν με σταυρό, ούτε οι πιο συνεπείς με τα λαϊκά συμφέροντα, όσοι έχουν προσβάσεις περισσότερες σε χορηγούς, μεγαλοεπιχειρηματίες, την πραγματική εξουσία του τόπου δηλαδή, είναι αυτοί που σπονσονάρονται από τις διαφημιστικές, που χρηματοδοτείται η καμπάνια τους».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι οι αγρότες συνθλίβονται από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 και με τις ευθύνες που έχουν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις»
«Συμπιέζοντας τα μεροκάματα, τους μισθούς, το ασφαλιστικό σύστημα, τις συντάξεις, τις δομές της πρόνοιας, την παιδεία και την υγεία,δημιουργείται ένα πολύ εκρηκτικό πεδίο και η λύση βρίσκεται στο ότι πρέπει να ανατραπούν οριστικά αυτές οι πολιτικές, πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συμπαράταξη λαϊκών, κοινωνικών δυνάμεων μία μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές αλλαγές στην πατρίδα μας. Από αυτή την άποψη χρειάζεται να ισχυροποιηθεί το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος ακόμα περισσότερο και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και βεβαίως αν γίνουν βουλευτικές εκλογές. Αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνει το Κ.Κ.Ε από τις Σέρρες» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας
- Ξεκινά η ιστορική δίκη για τα Τέμπη με 36 κατηγορούμενους – Δικαιοσύνη και στήριξη ζητούν οι συγγενείς
- «Οδηγός» για τον ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442