Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου η ΔΗΜΑΡ

Στην Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου η ΔΗΜΑΡ

Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ σε δημοσιογράφους. «Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα» τόνισε, δίνοντας εμμέσως απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ σε δημοσιογράφους.

«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Οι χαρακτηρισμοί «παρασιτικοί», «ηθικοί», «ανήθικοι» δεν έχουν σχέση με τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε, δίνοντας εμμέσως απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη στάση του κόμματός του σε σχέση με την κυβέρνηση και το ΕΣΚ.

«Οι συζητήσεις για το Ευρωκοινοβούλιο έχουν προχωρήσει», σημείωσε. «Είναι άλλο θέμα πότε θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι συζητήσεις θα ακολουθήσουν μετά τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το συνολικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί ακόμα και ότι θα είναι αυξημένο το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ. «Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η ΔΗΜΑΡ θα πάει καλά παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου», προέβλεψε.

Ο Φώτης Κουβέλης θα παραστεί στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ρώμη στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τους «58» ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπαστεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα (Ανδρ.Παπαδόπουλο και Γρ.Ψαριανό) και εκτίμησε ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε, κουτσή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο