Στην «εντατική» το νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω έλλειψης γιατρών
Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ακόμη το νοσοκομείο δεν έχει γαστρεντερολόγους, έχει κενές θέσεις παθολόγων, ενώ συνολικά οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φθάνει το 35%.
Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
«Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης.
Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισε ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.
Υπογράμμισε δε, ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ’ ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, όπως σημείωσε.
Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει κι εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
- Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα
- Τα έντομα μπαίνουν (και) στο ελληνικό μενού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442