Διπλασιάστηκαν τα «κόκκινα» δάνεια από το τέλος Δεκεμβρίου 2011
Κοντά στο 32% του συνολικού χαρτοφυλακίου των δανείων των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όταν το Δεκέμβριο του 2012 ήταν στο 24,5% και στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 στο 16%.
Κοντά στο 32% του συνολικού χαρτοφυλακίου των δανείων των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όταν το Δεκέμβριο του 2012 ήταν στο 24,5% και στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 στο 16%.
Στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από την Τράπεζα της Ελλάδος θα καταδεικνύουν ότι η ύφεση εξακολούθησε να οδηγεί ανοδικά το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο των δανείων. Ωστόσο, ο περιορισμός της ύφεσης επέδρασε οριακά και στον περιορισμό του ρυθμού αύξησης των «κόκκινων» δανείων.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 32% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 και εκτιμάται πως θα κλείσουν σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος του έτους. Από τα τέλη του 2011 έως και σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται κατά 8% σε μέσα επίπεδα και σήμερα διαμορφώνονται συνολικά σε 70 δισ. ευρώ περίπου.
Το γεγονός ότι πολλά υφιστάμενα δάνεια δεν εξυπηρετούνται, περιορίζει τις δυνατότητες των τραπεζών να χορηγήσουν νέα χρηματοδότηση, καθώς τις αποστερεί από χρηματοδοτικούς πόρους τους οποίους κανονικά θα ανακύκλωναν χορηγώντας νέα δάνεια προς τις σχετικά υγιέστερες επιχειρήσεις και μεταξύ αυτών τις μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442