Το έλλειμμα στα Ταμεία επί τάπητος στη συνάντηση Βρούτση-τρόικας
Το απόγευμα της Τρίτης (4 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της «τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα Ταμεία με τον Γ.Βρούτση, πάντως, να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις σε συντάξεις, πέραν των όσων έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.
Το απόγευμα της Τρίτης (4 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της «τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα Ταμεία με τον Γ.Βρούτση, πάντως, να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις σε συντάξεις, πέραν των όσων έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να φτάσουν και το 30%.
Για τις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε ότι «στο εξής κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλλει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ζωής του».
Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα παρέμβαση για όσους θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών φτάνουν στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα. Οι κρίσιμες συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν το πρωί της Τρίτης.
Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 θα είναι μεγαλύτερο των 344 εκατ. ευρώ, αλλά και στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι ύφεση το 2013 θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα.
Η κυβέρνηση θα επιχείρησει να κατάδειξει στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
- Τι απάντησε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ στις φήμες για τον Ολυμπιακό
- Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από νταλίκα
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της μετά το εξιτήριο
- «Φρένο» σε νέα airbnb σε Χερσόνησο, Μάλια, Νέα Κυδωνία
- Συγκινητική ανάρτηση του Ντόρσεϊ για τον γιο του: «Μου ζήτησες 40, θα κρατήσω την υπόσχεσή μου!» (vids)
- Μετέωρα: Βίντεο σοκ από την πτώση 65χρονης στο κενό
- Bαρομετρικό χαμηλό για τον Τσιτσιπά: Το αρνητικό 12άμηνο, η καθίζηση και το άδηλο μέλλον (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442