Υπέρ της αποπομπής Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία η πλειοψηφία των Ιταλών
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Γερουσία έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση εξαιτίας αυτού, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Γερουσία έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση εξαιτίας αυτού, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, το 73% των Ιταλών που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι πιστεύουν πως η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής της Μπερλουσκόνι.
Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι η κεντροδεξιά θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ακόμη κι αν αποπεμφθεί ο Μπερλουσκόνι.
Πάντως, οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς ήταν διχασμένοι για το τι θα πρέπει να πράξει η παράταξή τους σε αυτή την περίπτωση: το 52% πιστεύει ότι θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Λέτα, ενώ το 45% έχει την αντίθετη άποψη.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR δείχνει ότι το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης Λέτα έχει αυξηθεί στο 29% από 25% που ήταν πριν μία εβδομάδα, ενώ και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού σημείωσε αύξηση και έφτασε στο 41% από 40% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Η 23μελής επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Μπερλουσκόνι από το σώμα πρόκειται να ψηφίσει για το θέμα την προσεχή Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.
Η υπόθεση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης συνασπισμού του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, καθώς το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας του πρώην πρωθυπουργού απειλεί να αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση, αν ο Μπερλουσκόνι αποπεμφθεί από τη Γερουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442