Ανοίγουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο μουσουλμανικό κόσμο, πλην Υεμένης
Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη. Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.
Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη.
Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.
Η πρεσβεία στην Σαναά θα παραμείνει κλειστή καθώς, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζένιφερ Ψακή, «υπάρχουν ακόμη ανησυχίες» για απειλή «τρομοκρατικής επίθεσης» από την ομάδα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη (την AQAP).
Οι πρεσβείες είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα μετά από υποκλοπή επικοινωνιών που υποδείκνυε ότι υπήρχε τρομοκρατική απειλή. Το επίπεδο συναγερμού τέθηκε στο κόκκινο, ιδιαίτερα στην Υεμένη.
Την Πέμπτη, υπενθυμίζεται, τουλάχιστον 14 ύποπτοι στην Υεμένη για συμμετοχή στην AQAP έπεσαν νεκροί από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με υεμενίτες αξιωματούχους. Ανάμεσά τους αναφερεται ότι βρίσκονταν και επτά με προέλευση τη Σαουδική Αραβία.
Όσον αφορά την «ξεχωριστή συγκεκριμένη απειλή» στη Λαχώρη, παραμένει σε ισχύ και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία προς του αμερικανούς πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
- Η Tesla καταργεί δύο μοντέλα αυτοκινήτων για να εστιαστεί στην ΑΙ και τη ρομποτική
- Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
- Την ώρα που μετανάστες στις ΗΠΑ κρύβονται από τους πράκτορες της ICE, η Νίκι Μινάζ επιδεικνύει τη «χρυσή κάρτα» Τραμπ
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442